

40th APMP General Assembly and Related Meetings 2024 APMP TCQS Workshop Optimizing APMP QMS: Opportunities for Practice Enhancement

November 23, 2024 Time 9:30 AM - 16:45 PM / UTC 4:00 AM – 11:15 AM Hybrid Meeting

<u>Overview</u>

For the last few years, we have been actively addressing challenges in monitoring and maintaining QMS compliance with CIPM-MRA and APMP QMS practices. Our goal has been to enhance understanding of QMS implementation, which is crucial for ensuring the reliability of APMP's published CMCs compared to other RMOs. However, it is also important to seek opportunities for improving QMS practices.

Input from different stakeholders involved with QMS will be invaluable for this improvement. The upcoming workshop will focus on several key topics aimed at gathering insights for potential enhancements to APMP QMS practices. These topics include stakeholder expectations, challenges faced by NMIs/DIs in achieving APMP QMS compliance, common difficulties identified during QMS reviews of CMCs, and QMS practices from other RMOs, particularly EURAMET. The Q&A panel discussion with CIPM members and TCQS Chair, is one of the highlights of the workshop and will facilitate the formulation of inputs for further QMS improvement.

Moreover, refreshing our understanding of some implicit requirements of ISO/IEC 17025 is essential. The clause on addressing risks and identifying opportunities for improvement will be highlighted. Additionally, an update on supporting documentation for ISO 17034:2016 will also be presented in this workshop.

Lastly, digital transformation continues to be a key area of global interest. The introduction of the QMS Software Platform by our colleague at NMI presents a valuable opportunity to leverage technology for enhancing QMS operations.

APMP TCQS Workshop

November 23, 2024

Time 9:30 AM - 16:45 PM / UTC 4:00 AM - 11:15 AM

| Optimizing APMP QMS: Opportunities for Practice Enhancement | | | |
|--|---|--|--|
| No. | Activity | Speaker | |
| 1 UTC 4:00-4:15 9:30-9:45 (15 min) | Opening & Introduction | Ms. Rugkanawan Wongpithayadisai, NIMT APMP TCQS Chair | |
| 2 UTC 4:15-4:45 9:45-10:15 (30 min) | Expectations from Stakeholders and Opportunities to Enhance APMP QMS | Ms. Rugkanawan Wongpithayadisai, NIMT APMP TCQS Chair | |
| 3 UTC 4:45-5:05 10:15-10:35 (20 min) | Common Challenges Encountered in QS Reviews | Ms. Shueh Yann, HSA | |
| UTC 5:05-5:35 10:35-11:05 (30 min) | Tea/Coffee Break 1 | | |
| 4 UTC 5:35-6:35 11:05-12:05 (60 min) | How NMIs/DIs Address Risks and Identify Opportunities for Improvement | Dr. Jookeun Park, KRISS Dr. Huang-Tien Lin, TL Dr. Avni Khatkar , NPLI Dr. Maryness Salazar, NML (15 min each) | |
| 5 UTC 6:35-7:05 12:05-12:35 (30 min) | Navigating Challenges in APMP QMS Compliance: Recommendations for Guideline Enhancement | Mr. Mohamad Radzi Bin Awang, NMIM Ms. Melati Azizka Fajria, SNSU-BSN (15 min each) | |
| | Lunch Break for 90 min UTC 7.05-8.35 12.35-14.05 | · | |

| No. | Activity | Speaker |
|---|---|--|
| 6 UTC 8:35-8:50 14:05-14:20 (15 min) | Update on Supporting Documentations for ISO 17034:2016 | Dr. Kittiya Shearman, NIMT |
| 7 UTC 8:50-9:10 14:20-14:40 (20 min) | Embracing Digital Transformation in NMIs: QMS Software Platform | Dr. Christopher Donnelly, NMIA |
| 8 UTC 9:10-9:40 14:40-15:10 (30 min) | Overview of QS Practices and Updates from EURAMET TCQ | Dr. Jaroslav Mucha, CMI <i>EURAMET TCQ Chair</i> (online) |
| UTC 9:40-10:10 15:10-15:40 (30 min) | Tea/Coffee Break 2 | |
| 9 UTC 10:10-11:10 15:40-16:40 (60 min) | Panel Discussion: Engaging with APMP QMS and CIPM Members and TCQS Chair | Dr. Victoria Coleman, NMIA <i>CIPM Members</i> Ms. Rugkanawan Wongpithayadisai, NIMT <i>TCQS Chair</i> |
| 10 UTC 11:10-11:15 16:40-16:45 (5 min) | Closing | Ms. Rugkanawan Wongpithayadisai, NIMT <i>TCQS Chair</i> |